کدام نوع درب اتاقی بهتر است؟ mdf یا hdf؟
تفاوت درب mdf و hdf چیست, درب اتاقی یکی از متنوعترین محصولات بازار تولید و عرضه انواع درب ساختمانی است. در این مطلب دو مدل از پرطرفدارترین دربهای داخلی یعنی درب MDF و HDF را با هم مقایسه کردهایم.
MDF و HDF از آن جمله اصطلاحاتی هستند که ممکن است در زمان خرید درب اتاقی زیاد به گوشتان بخورد. درست است که این دو متریال مورد استفاده در صنعت تولید انواع درب اتاقی و درب ضد سرقت، هر دو نوعی تخته فیبری هستند؛ اما از نظر روش تولید و ویژگیهای فنی با یکدیگر متفاوت میباشند. بنابراین اگر قصد خرید درب اتاق خواب برای ساختمان خود را دارید؛ در ادامه همراه ما باشید تا با تفاوت بین درب اتاقی mdf و درب اتاقی hdf آشنا شوید.
درب hdf چه ویژگی هایی دارد ؟
HDF به معنی تخته فیبر با چگالی بالا می باشد. چگالی این نوع فیبر از 750 تا 930 کیلوگرم بر مترمربع است. HDF حاصل از ترکیب خرده های چوب و پیش آغشته ها می باشد که توسط پرس گرم یکپارچه شده اند.
پیش آغشته مواد نیمه آماده ای می باشد که در فرایند تولید فرآورده های کامپوزیتی مورد استفاده قرار می گیرد. HDF در کف سازی، ساخت درب و مبلمان به کار می رود.
ساختار و ویژگی های درب HDF
درب های hdf با توجه به ویژگی هایی که دارند، امروزه مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند. هسته این درب از جنس تخته چوب می باشد که دو طرف آن ورق های HDF پرس می شود. ضخامت ورق های hdf حدود 3 و یا 6 میلیمتر می باشد. ورق اچ دی اف یا به شکل مسطح بوده و یا قالب گیری شده هستند. لازم به ذکر است قیمت ورق اچ دی اف مسطح گران تر می باشد. تفاوت درب mdf و hdf چیست
امکان بهره گیری از درب اچ دی اف به صورت خام نیز وجود دارد. در این حالت درب HDF باید رنگ شود؛ می توان از انواع رنگ های مات، نیمه مات و براق برای این درب ها استفاده کرد. از آنجایی که این درب ها اقتصادی هستند، بهتر است از رنگ های رده ارزان قیمت بهره برد شود. نکته قابل توجه در خصوص این دربها، ضرورت استفاده از چهارچوب فرانسوی است. لبه این دربها بصورت قاب لبه یا همان قابلمه طراحی می گردد.
درب اتاقی MDF چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
MDF اشاره به نوعی تخته فیبری با چگالی متوسط دارد که به روش خشک تولید میشود. دربهایی که با این فرآورده چوبی ساخته میشوند؛ از مقاومت بالایی برخوردار هستند و با انواع ورقهای روکشی از جمله PVC و ملامینه قابل روکش میباشند.
این دربها در مقایسه با دربهای HDF راحتتر تمیز میشوند و هرگونه لکهای را روی آنها میتوان با استفاده از یک تکه اسفنج یا پارچه مرطوب تمیز کرد. از دیگر مزایای دربهای MDF میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش هزینههای تولید و ارائه دربی با قیمت اقتصادی
تنوع بالای رنگ و طرح
ضد هجوم حشرات
مقاوم در برابر انبساط و انقباض ناشی از گرم و سرد شدن هوا
قابلیت فرمدهی آسان
موارد مصرف دربهای HDF
با وجود تغییراتی که طی چند دهه گذشته در سبک معماری داخلی ساختمانها شاهد هستیم؛ امروزه برای ساخت یک سازه مسکونی کامل به انواع درب نیاز است. این دربها، با توجه به ساختار خود، کاربردهای گوناگونی دارند.
برخی از فضاهای خانه به دلیل تماس مکرر با رطوبت نیازمند دربی هستند که در برابر تماس با آب مقاوم است. بنابراین هر دربی را نمیتوانید در هر بخشی از ساختمان که دلتان خواست استفاده کنید.
گرچه دربهای HDF مقاوم در برابر آب هستند؛ اما نمیتوان لقب ضد آب به آنها داد. به طور کلی بهتر است از این نوع دربها برای جداسازی فضای اتاق خواب از سالن و همچنین به عنوان درب ورودی استفاده کرد. البته که در حال حاضر روکشهای خاصی به بازار معرفی شدهاند که استفاده از آنها در تولید این دربها موجب ایجاد تنوع در کاربری محصول بدون تاثیرگذاری بر روی قیمت درب اتاقی میشود. بنابراین از این محصولات خاص حتی میتوانید به عنوان درب حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده کنید.
موارد مصرف دربهای MDF
بخش عمدهای از تقاضا در بازار برای تختههای فیبری MDF مربوط به تولیدکنندگان انواع درب میشود. دربهایی که با این مدل تخته فیبری تولید میشوند؛ از مقاومت و پایداری بسیار خوبی برخوردار هستند و میتوان از آنها به عنوان درب سرویس بهداشتی، درب اتاق خواب، درب حمام و حتی درب ورودی آپارتمان در واحدهای مسکونی و اداری استفاده کرد.
تنوعی که در روکشهای قابل استفاده برای این نوع از دربها وجود دارد؛ موجب تعدد کاربردهای این محصول شده است. شما میتوانید از روکش PVC، روکش خام و ملچ و حتی روکش ملامینه یا کاغذی برای سفارش این دربها استفاده کنید.
تفاوت mdf وhdf
ورق های hdf در واقع قطر کمتری نسبت به ورق های mdf دارند. اما با این وجود وزن بالا تری دارند و به همین دلیل مناسب برای استفاده در ارتفاعات نیستند. مهم ترین تفاوت این درب ها در ضخامت و چگالی آن است. اما موارد استفاده آن گویای همه معایب و مزایای این درب هاست.
موارد استفاده درب mdf
به طور کلی mdf ها ویژگی های مطلوب تری دارند. البته هر دو این فیبر ها نسبت به آب و رطوبت آسیب پذیر هستند و لازم است در معرض رطوبت قرار نگیرند. Mdf ها معمولا در کابینت ها و درب ها پر استفاده هستند و این به دلیل ویژگی های مطلوب آن هاست. تخته های mdf در قسمت های مختلفی در ساختار و تزئینات خانه به کار می روند.
Hdf معمولا در کفپوش ها بهترین کاربرد را دارد. البته درب های hdf نیز متداول است اما معمولا درب های ام دی افی پر طرفدار تر هستند آن هم به دلیل سبکتر بودن و ویژگی های مطلوب تر این درب هاست.
تخته های اچ دی افی با وجود استحکام و مقاومت بالایی که دارند در مواردی که لازم است میخ و سوزن در آن وارد شود معمولا موفق نبوده و بهتر است در این موارد کمتر استفاده شوند. استفاده از این تخته ها در کف معمولا مناسب تر است.
درب های ام دی اف بهتر است یا اچ دی اف ؟
از متداول ترین سوالاتی که درباره درب ها پرسیده می شود برتری ام دی اف و اچ دی اف است. در این باره باید گفت درب های ام دی اف مناسب تر هستند و در تولید درب های داخلی و ضد سرقت متداول ترند. اما درب های اچ دی اف نیز تولید می شوند و این به دلیل هزینه کمتر تولید و عرضه این درب هاست.
و در آخر
امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را کرده باشید.
و به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم که دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید. .
درب ضد سرقت فلزی, درب ضد سرقت سفارشی, ساخت درب ضد سرقت سفارشی, تولید درب ضد سرقت سفارشی, درب ضد سرقت سفید, سفارش ساخت درب ضد سرقت, درب ضد سرقت سفارشی فلزی, قیمت درب ضد سرقت فلزی, تولید درب ضد سرقت تهران, تولیدی درب ضد سرقت, تولید چهارچوب درب ضد سرقت, بهترین تولید کننده درب ضد سرقت, تولیدی درب ضد سرقت تهران, تولید درب ضد سرقت ساری, بهترین تولیدی درب ضد سرقت, تولید کننده درب ضد سرقت در تهران,قفل شفتی ریموت دار, انواع کلید درب منزل,درب ضد سرقت در ساری,انواع کلید قفل,قفل الکترونیکی درب ضد سرقت, قفل هوشمند درب ضد سرقت